Ege Postası
Geri

Özkan hakkında iddialarda bulunan kişi daha önce de saldırmış 

CHP İzmir Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Bornova ilçe binasında İzmir'in demografik yapısı ile ilgili konuştuğu iddia edilen ifadeleri tartışmalara yol açtı. Bornova CHP İlçe Başkanı Ertük Çapın, iddialarda bulunan kişinin konuşma esnasında o alanda  bulunmadığını ve geçtiğimiz yıllarda Nevzat Kavalar ve Alaattin Yüksel’in İl Kongresinde yarıştığı esnada Tuncay Özkan’a saldıran kişi olduğunu öne sürdü.
Özkan hakkında iddialarda bulunan kişi daha önce de saldırmış 
Haberler / Politika
26 Ağustos 2021 Perşembe 19:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta sonu CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve partililerle  birlikte saha çalışmasına katıldı. Saha çalışmasının ardından ilçe binasına geçti ve partilerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada İzmir'in demografik yapısı ile ilgili konuştuğu iddia edilen ifadeler  kamuoyunda tartışmalara neden oldu. 

Süleyman Sezer isimli şahıs sosyal medya hesabından Özkan hakkında “Özkan'ın Alevi ve Kürt vatandaşların İzmir'in demografik yapısını değiştirdiğini söylediğini iddia ederek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Sezer yaptığı paylaşımda “İzmir’in demografik yapısının değiştiğini söylemek abesle iştigaldir, hatta bunaklıktır. Bin yıllardır Anadolu’da yaşayan Alevi ve Kürtler bu ülkenin asli unsurudur. Sayın vekilim diyorum yine de sen vekil olduysan aşağıladığın Alevi ve Kürtlerin oyuyla vekil oldun. Asli unsuru olan Alevi ve Kürtlerin, İzmir’in demografik yapısını değiştirdiğini söylemek abesle iştigaldir hatta bunaklıktır. Suriyelilerin de İzmir’in demografik yapısını değiştirdiğini söylüyor olmaktan ziyade insan hakları sözleşmesine bağlı kalmak kaydıyla sağlıklı göç politikası izlemek ve vatanlarını dönüşünü sağlamak gerekir. Peki bu cümleleri sarf ederken orda bulunan partili arkadaşlar neden sessiz kaldınız? Biz Alevi ve Kürt yurttaşları aşağılanması sizleri mutlu mu etti? Ayıp ayıp şunu unutmayın sizlere rağmen bu ülkede barış ve kardeşliği yaşatacağız. Zalimlik sizin olsun, mazlumluk bizim olsun” ifadelerini kullandı. 

Süleyman Sezar’in iddialarının ardından CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. 

“BUNU YAPANLAR  HADSİZ, BİR PROVOKATÖR VE YALANCIDIR”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, “Piro Sezer küçüktür ama mide bulandırır. Bu hadsiz, bir provokatör ve yalancı. Ayrımcılık, nefret suçu içeren uydurmalarını red ederim. Ne bu tür bir konuşmam ne sözüm ne de düşüncem yoktur. Kendisi hakkında yasal işlemleri başlattım. Ağalarını da uyarırım." dedi

“EN BÜYÜK İHANETTİR”

Bornova CHP İlçe Başkanı Ertük Çapın’ın yapmış olduğu açıklamada, bu şahsın daha önce 

Bazı provokatörler yalandan iftiradan beslenirler. Genel başkan danışmanımız ilçe binamızdaki toplantıda İzmir’in yıllardır göç alan bir il olduğunu, İzmir’de toplam bir milyon 200 bin Kürt kökenli, 800 bin alevi kökenli, 1 milyon 300 bin göçmen kökenli vatandaş olduğunu, 300 bin de Suriyeli geldiğini söylemiştir. Sayın vekil artık yerel yöneticilerimizin sosyal projeler üretirken bu yurttaşlarımızın gelenek ve yaşam tarzları gözetilerek proje üretmeleri gerektiğini, partimizin oylarının artırması için en önemli çalışmanın bu olacağını söylemiştir. Bu söylemi alçakça çevirip kendi provokatif amaçları için yalan söyleyip insanları tahrik etmeye çalışmak partimize yapılan en büyük ihanettir” dedi. 

DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞ

Öte yandan Başkan Çapın Egepostası’na yapmış olduğu açıklamada “Bir CHP Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı onun dediği gibi bir laf eder mi orada? Ki bu arkadaş o an orada değildi bu arkadaş bir provokatördür. İl Kongresinde Allattin Yüksel ve Nevzat Kavalar’ın  yarıştığı ve Yüksel’in kazandığı kongre esnasında Tuncay Özkan, Aziz beye ilişkin bir eleştiri yapmıştı.  Daha sonra bu arkadaş Tuncay Özkan’ın üzerine saldırıp yumruk atmıştı. Böyle bir adam. Olgun Atila zamanında, bu şahıs sosyal medya hesabından yapmış olduğu hakaretler sonrasında işten çıkarılmıştı” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası